Profesori și studenți se solidarizează cu magistrații și protestează față de OUG 7

În semn de solidaritate cu protestele magistraților din toată țara împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, dar și cu colegii de la alte facultăți ale Universității din București, un grup de profesori și studenți ai Facultății de Filosofie vor protesta joi, 7 martie, ora 12, în fața Facultății.

Într-o postare pe Facebook, protestul este confirmat și de profesorul Florin Diaconu, de la Facultatea de Istorie a Universității București. Acesta spune: „joi, 7 martie, începând cu ora 12:00, mă găsiţi, alături de mai mulţi colegi şi prieteni ai mei din UB, în faţa intrării mari în Facultatea de Litere, aceea din Edgar Quinet. Mă alătur astfel, în chip absolut firesc (pentru mine, cel puţin) acestei forme de a exprima public – vorba lui Liviu Papadima, pe care îl ştiu încă din din liceu – „solidaritatea comunității academice față de atitudinea magistraților, a actorilor de la Teatrul Național, față de pozițiile formulate de către cadre didactice și organizații studențești de la Facultatea de Drept și de către multe alte persoane sau instituții din România privind recentele reglementări ale funcționării justiției”. Mă bucur că ştiu, încă de acum, că mă voi întâlni acolo şi cu alţi oameni la care ţin mult – cu Carmen Silvia Musat (pe care o ştiu tot din vremea liceului), de exemplu, ca şi cu Andrei Oișteanu. ”

Profesorii și studenții de la Facultatea de Filosofie au precizat că va fi un protest tăcut. „Vom purta banderole albe și inscripții de susținere a magistraților. La protest se va alătura și prof. emerit Gabriel Liiceanu”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.