Prognoza ANM: Vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsori. Cum va fi vremea în zilele următoare

Iarna se întoarce la munte pe final de sezon, în timp ce în restul teritoriului, ploile vor fi abundente. Cât vor mai arăta termometrele în aceste condiții, aflăm din datele meteo.

Astăzi, vor fi averse în special în est, în sud-est și în centru, iar la munte va ninge. Izolat, cantițățile de apă vor depăși 15 l/mp. În Bărăgan și Dobrogea vor fi descărcari electrice și, posibil, grindină. Din orele nopții, vor cădea precipitații mixte în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, iar la munte vor continua ninsorile viscolite. Vântul va avea intensificări îndeosebi la altitudini mari, unde va depăși viteze de 90 km/h. Acesta va sufla cu viteze de 70 km/h și în Oltenia și în sud-vestul țării. Valorile termice vor mai urca până la 14 grade doar în sudul Munteniei și în Dobrogea.

Vineri, precipitațiile se vor extinde dinspre regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării: la munte și în Maramureș vor fi ninsori, în Transilvania vor fi mixte, iar în rest, va ploua. Vântul va rămâne activ și pe creste va depăși viteze de 100 km/h. Sâmbătă, precipitațiile vor fi izolate și se vor semnala în special în estul țării. Duminică, ploile se vor extinde din nou în jumătatea vestică a teritoriului, iar temperaturile nu vor mai trece de 13 grade Celsius.

În orele următoare, atmosfera se va răci semnificativ în București și nu vor fi mai multe de 12 grade Celsius. Norii vor acoperi treptat cerul și vor apărea ploi slabe trecătoare. Vântul va atinge viteze de 55 km/h, iar presiunea atmosferică va crește.

La munte, astăzi, va ninge și pe alocuri se va depune strat consistent de zăpadă. La altitudini mari, vântul va avea viteze de peste 90 km/h și va spulbera zăpada. 
Mâine, rafalele vor deveni tot mai intense, iar aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre masivele vestice. Sâmbătă vor mai fi fulguieli izolate pe timpul zilei, dar duminică, ninsorile vor reveni în toată zona montană, însă vântul va mai avea doar intensificări temporare.