Prognoză specială pentru Capitală: Temperaturile vor scădea de la 30 la 8 grade Celsius, în doar o zi

Cod portocaliu și cod galben de ploi abundente în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că temperaturile vor ajunge de la 30 de grade joi la 8 grade vineri.

Potrivit ANM, începând de joi dimineață până vineri dimineață, vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal la începutul lunii octombrie, astfel că maxima termică va fi de 29…30 de grade.

Joi, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua și temporar va ploua. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopții. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

De vineri dimineață până sâmbătă dimineață, vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.