Protest al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România la Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării

Getting your Trinity Audio player ready...

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a organizat, luni, o acţiune de protest în fața sediului Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării, între orele 10:00 – 12:00. Această manifestare face parte dintr-o serie de acţiuni programate să aibă loc zilnic, în perioada 9 – 13 octombrie, în același interval orar.

Principala nemulțumire a sindicaliștilor este legată de lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu în cadrul Poștei Române. În prezent, aproximativ 17.000 de angajați, reprezentând 80% din personal, beneficiază de salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități sau experiență profesională.

SLPR atras atenția asupra riscului ca Poșta Română să intre în procedură de insolvență sau să fie nevoită să concedieze un număr mare de angajați, în contextul în care salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2024. Sindicatul a criticat, de asemenea, lipsa politicilor coerente de dezvoltare și sustenabilitate a CNPR, precum și absența dialogului social și a transparenței în managementul Poștei Române.