Protest în Vama Veche pentru justiție în cazul accidentului din 2 Mai

Getting your Trinity Audio player ready...

La Vama Veche a avut loc joi o manifestație emoționantă de protest față de gestionarea procesului judiciar în cazul tragicului accident de la 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri. Participanții, printre care s-a numărat și tatăl unuia dintre tinerii decedați, au organizat un „marș al tăcerii” până la locul accidentului, sub supravegherea jandarmilor.

Evenimentul a fost marcat de prezența unui banner cu fotografia tânărului ucis, Sebi, alături de mesajul: „Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îți vom face dreptate”.

Protestatarii, adunați din dorința de a atrage atenția asupra ceea ce ei consideră a fi o justiție ineficientă, au pornit pe ploaie din Vama Veche, exprimându-și durerea și frustrarea. „Este un strigăt de durere din partea noastră. Facem tot posibilul să ne audă cineva”, a declarat tatăl lui Sebi, profund afectat de pierderea fiului său.

Organizatorii protestului au subliniat că scopul adunării este de a arăta unitate împotriva injustiției și de a nu permite ca cei vinovați să scape nepedepsiți. „Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți”, a transmis mesajul oficial al organizatorilor.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus sub influența substanțelor interzise și a lovit mortal doi tineri pe DN 39, lângă localitatea 2 Mai. Ulterior, acesta a fugit de la locul faptei, fiind prins de autorități în Vama Veche. În octombrie, a fost trimis în judecată pentru multiple acuzații, inclusiv ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Cazul a fost înrăutățit de comportamentul neadecvat al judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, care a fost văzută mestecând gumă în timpul audierilor și a întrebat dacă unul dintre tinerii decedați este prezent. Deși a fost o cerere de suspendare a acesteia, Consiliul Superior al Magistraturii a respins-o pe 24 aprilie, permițându-i să continue să își exercite funcția.

Următorul termen de judecată este programat pe 9 mai.