Proteste împotriva vaccinărilor la Bruxelles

Poliția belgiană a tras duminică cu tunuri de apă și cu gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa manifestanții de la Bruxelles care s-au adunat pentru a protesta împotriva măsurilor guvernamentale împotriva COVID-19 și a vaccinărilor împotriva virusului.

Câteva mii de protestatari, inclusiv unii din alte țări europene, au ieșit în stradă supărați de permisul de sănătate și de alte restricții pandemice. Bannerele purtau sloganuri critice la adresa prim-ministrului Alexander De Croo, precum și la adresa măsurilor restrictive ale guvernului.

Demonstranții – despre care autoritățile au spus că sunt în jur de 50.000 – au mărșăluit prin capitală Belgiei înainte de a se aduna în Parcul Cinquantenaire din cartierul european al orașului, unde și-au exprimat opoziția față de politicile guvernamentale privind gestionarea pandemiei.

Poliția a intervenit în forță și, în cele din urmă, a dispersat protestatarii, după ce aceștia au ignorat instrucțiunile transmise prin difuzoare.

Camioanele cu tunuri de apă ale poliției au tras asupra demonstranților, în timp ce nori groși de fum și dâre șerpuitoare de gaze lacrimogene umpleau aerul. Radioul RTL a raportat că o fereastră de la intrarea într-o clădire a UE a fost spartă.