PSD și PNL pare că au convenit comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale

Getting your Trinity Audio player ready...

Surse din PSD și PNL afirmă că cele două partide au convenit duminică în cadrul unei întâlniri dintre liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. Discuțiile s-au întins pe durata a aproape 7 ore. La capătul acestora nu s-a luat o decizie clară, însă toate informațiile indică faptul că PSD și PNL au convenit asupra principiilor mari: comasarea alegerilor locale, programate în septembrie, cu cele europarlamentare, care vor avea loc în 9 iunie.

Cele două mari partide, care fac parte din familii politice diferite (PSD – socialiștii europeni, PNL – popularii europeni), vor candida la europarlamentare pe o listă comună, care ar urma să fie deschisă de candidat PSD. Nu este clar în acest acest moment care va fi ponderea celor două partide pe locurile eligibile. În total, România are 33 de locuri de europarlamentar.

Nu s-a stabilit încă nici cine va deschide lista pentru europarlamentare. Un alt principiu asupra căruia s-ar fi convenit duminică este candidatul la prezidențiale: tema nu va mai fi discutată acum, ci după europarlamentare. Decizia finală ar urma să fie luată miercuri, după revenirea liderului PNL, Nicolae Ciucă în țară. Acesta se află într-o vizită oficială în  Spania, unde se întâlnește cu președintele Senatului, cu liderul Partidului Popopular spaniol și cu comunitatea de români.