Răcire accentuată a vremii în România

Getting your Trinity Audio player ready...

Temperaturile vor scădea cu până la zece grade în unele regiuni

Octombrie, deși a debutat cu temperaturi surprinzător de ridicate pentru această perioadă a anului, va aduce o răcire accentuată în zilele următoare. Conform meteorologilor, temperaturile vor coborî chiar și cu zece grade în anumite regiuni ale țării.

Până în prezent, România s-a bucurat de vreme caldă, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. În jumătatea de nord a teritoriului, temperaturile maxime au depășit 20 de grade, ajungând până la 27-28 de grade în sudul țării. Cu toate acestea, o schimbare semnificativă de vreme este așteptată în acest weekend. Un front atmosferic rece va traversa teritoriul României, aducând cu el o scădere notabilă a temperaturilor, dar și intensificări ale vântului. În zonele montane, vântul va sufla cu putere, dar efectele se vor resimți în toată țara.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a declarat pentru Euronews că luni, răcirea va fi evidentă în toată țara. Astfel, temperaturile maxime vor varia între 10-12 grade în estul Transilvaniei, Maramureș și nordul Moldovei, ajungând la un maxim de 18-19 grade în sudul țării.

Această schimbare bruscă de temperatură vine după o perioadă în care România a experimentat o toamnă neobișnuit de caldă, cu temperaturi care au depășit frecvent normele sezoniere.