Rădoi încasa și 200.000 de euro din închirierea chioșcurilor de la metrou

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, încasa taxe de până la 200.000 de euro pentru subînchirierea spațiilor comerciale. Este una dintre acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA, conform G4Media. Ion Rădoi și partenera sa au fost puși sub control judiciar, într-un dosar deschis după ce Ministerul Transporturilor a reclamat că, în ultimii 3 ani, sindicatul a încasat ilegal chirii pentru chioșcurile din stațiile de metrou.

ACTUALIZARE 10:45 Cristian Popescu Piedone a transmis, în urma publicării stenogramelor DNA, că i-a cerut „în glumă” lui Ion Rădoi „jumate de stație la Izvor”. Edilul Sectorului 5 susține că a emis încă din 11 iunie autorizația de demolare pentru chioșcurile pentru stațiile de metrou din sector și că a respectat legea.

„Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, susține primarul Sectorului 5, într-un răspuns pentru Digi24