Radu Mazăre va fi eliberat condiționat din închisoare după decizia Tribunalului Ilfov

Getting your Trinity Audio player ready...

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă și vine după ce, cu o lună în urmă, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea sa de liberare condiționată. Mazăre a contestat decizia inițială, iar luni, 27 mai, Tribunalul Ilfov a hotărât eliberarea sa.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019 în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța. Acesta a fost unul dintre cele mai mediatizate cazuri de corupție din România, implicând multiple persoane și terenuri retrocedate ilegal, cauzând un prejudiciu semnificativ statului român.

În februarie 2022, Mazăre a primit o nouă condamnare, de această dată de 5 ani de închisoare, în dosarul Polaris, unde a fost acuzat de fapte de corupție legate de contractele de salubritate din Constanța.

În luna aprilie a acestui an, Radu Mazăre a solicitat liberarea condiționată la Judecătoria Sectorului 4, însă cererea sa a fost respinsă. Fostul primar a contestat decizia, iar dosarul său a ajuns la Tribunalul Ilfov. Astăzi, instanța a decis definitiv că Radu Mazăre poate fi eliberat condiționat, acordându-i astfel posibilitatea de a părăsi penitenciarul după aproape cinci ani de detenție.

Radu Mazăre urmează să fie eliberat în cursul zilei de astăzi, în urma deciziei definitive a Tribunalului Ilfov. Fostul primar va fi supus unor măsuri de supraveghere specifice eliberării condiționate, care vor fi stabilite de autoritățile competente.