Raed Arafat avertizează: Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală. Cei care sosesc în ţară nu pot ascunde de unde vin

Raed Arafat a transmis un mesaj către românii care ajung la frontieră din zonele cu risc şi încearcă să ascundă de unde vin. Nimeni nu poate ascunde punctul de plecare, întrucât Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală, a spus Arafat.

752 de persoane sunt în carantină – 429 venite prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iaşi, 94 prin Ucraina, 54 de pe Otopeni, a precizat Raed Arafat.

„Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală, astfel că cei care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare de origine, indiferent care e încercarea lor. Au fost tentative pe cale rutieră şi aviatică sa ne inducă în eroare că vin din altă parte.

Au fost oameni prin Ucraina veniţi din Italia sau prin Giurgiu, schimbând avioane, refuzând unele curse şi schimbând pentru a ascunde traseul. Ei îşi pun în pericol părinţii şi bunicii.

Le cerem să colaboreze cu autorităţile ca să limităm cât mai mult răspândirea virusului. 

Măsurile nu sunt contra unei ţări. Acesta este un fenomen pe care îl urmărim, oricând e posibil să ajungem la soluţii similare şi cu alte zone.

În Italia şi Spania sunt cetăţeni români foarte mulţi, am lansat apelul de a încerca să nu plece din zonele afectate către România acum, pentru a proteja familiile lor de aici.

Ei acolo pot fi îngrijiţi, în mare parte sunt probleme minore. Pot sta în casele lor acolo respectând regulile impuse de statele acelea”, a spus Arafat