Rata de infectare în București a trecut de 6

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori și a ajuns la 6,22, a declarat pentru HotNews.ro prefectul Capitalei, Alin Stoica. Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice – 7.04 – a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.

Potrivit datelor transmise la ora 13,00 de Grupul de Comunicare Strategică, în București s-a ajuns la o rată de infectare de 6,22, față de 5,67 luni.

Urmează să fie convocat Comitetul pentru Situații de Urgență București (CMBSU).

De la ora 15.00, prefectul va susține declarații de presă, fiind așteptat să anunțe ce măsuri ar urma să fie luate în București
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea cu o zi în urmă că a solicitat pentru marți Direcţiei de Sănătate Publică o analiză în ceea priveşte rata de infectare, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, astfel încât să fie luată o decizie privind o posibilă carantină în București.
 
Potrivit acestuia, carantinarea este una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege, dar depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.