Razia poliției la Constanța: amenzi de peste 100.000 de lei într-o singură seară

Polițiștii din municipiul Constanța au dat duminică seară 110 amezi, în valoare totală de peste 100.000, în localurile care nu au respectat reglementările valabile pe durata pandemiei, potrivit unui comunicat al instituției.

La acțiune au participat peste 50 de polițiști și jandarmi, fiind verificate peste 80 de localuri și legitimate peste 420 de persoane.

Exemple de încălcări ale regulilor din pandemie:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 localuri amplasate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Aprodul Purice, Satul de vacanță, strada Nicolae Iorga, strada Soveja își serveau clienții în interior. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare. În urma reverificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că una dintre societățile comerciale nu respectă, în continuare, măsurile impuse, fiind aplicată o altă sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 4 baruri de pe strada Dumitru Marinescu, strada Biruinței, strada I.L. Caragiale, strada Nicolae Filimon servesc băuturi alcoolice, în condițiile în care nu activitatea nu este permisă în baruri. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei.

La un teren de sport acoperit cu balon, situat pe strada Prof. Savu Timariu, se desfășurau activități sportive în spațiu închis, la care participau 18 persoane care jucau fotbal. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional de către polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020, de asemenea fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 61/1991, pentru împiedicarea organelor de poliție în luarea măsurilor legale.

Într-o locuință de pe strada Th. Speranția avea loc o petrecere privată, cu 10 persoane, majoritatea minore. Polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.