Record de participare la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Peste 15.000 de credincioşi prezenţi şi 65.000 de pelerini la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva

Iaşiul este, sâmbătă, gazda credincioşilor care participă la Sfânta Liturghie desfăşurată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe o scenă amenajată pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Evenimentul religios a atras un număr impresionant de pelerini, aproximativ 65.000, care aşteaptă rândul pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Rândul de pelerini se întinde pe câţiva kilometri, timpul de aşteptare depăşind 25 de ore, marcând astfel un record de participare pentru ultimii ani.

Slujba este oficiată de zeci de preoţi din România, Grecia, Republica Moldova, Etiopia, Georgia şi Siria. Aceasta este transmisă în direct pe mai multe ecrane mari montate în zona Catedralei, permiţând astfel şi celor care nu au putut fi prezenţi fizic să fie parte din această manifestare spirituală.

Zona centrală a oraşului a fost blocată circulaţiei pentru a facilita desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă.

Organizatorii sunt entuziasmaţi de numărul mare de participanţi, evidenţiind astfel importanţa şi aprecierea pe care oamenii o acordă tradiţiilor şi manifestărilor religioase. Această prezenţă masivă subliniază solidaritatea şi devotamentul comunităţii, într-un moment de reflecţie şi rugăciune.