Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România urmare a declarațiilor Premierului Dăncilă

Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România care urma să înceapă astăzi, anunță site-ul oficial al regelui.

În comunicatul casei regale iordaniene se mai arată că „decizia vine în semn de solidaritate cu Ierusalimul, după ce premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat, duminică, intenția de a muta ambasada țării sale la Ierusalim. Vizita Regelui Addullah în România, care deține în prezent președinția rotativă a Consiuliului UE, a fost programată să includă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și liderii Parlamentului”.

Regele Iordaniei urma să fie primit și de președintele Klaus Iohannis în cursul acestei după-amiezi. Administrația prezidențială a confirmat că vizita a fost anulată.

Reamintim că Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, că după „finalizarea analizei” și „în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Declarația Premierului a fost imediat amendată de Șeful Statului care a precizat că Premierul dovedește „ignoranță” în politica externă.