Regizorul mexican Michel Franco, multiplu premiat la Cannes, invitat special al Festivalului Anonimul 2017

Câştigător al Premiului pentru scenariu la Cannes 2015 şi al Un Certain Regard 2012, regizorul mexican Michel Franco este invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în perioada 7-13 august 2017.

La ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, care începe astăzi, 17 mai, Michel Franco este inclus în Competiţia Un Certain Regard, cu ultimul său film, April’s Daughter, cu Emma Suárez, cunoscută pentru rolul Julieta din filmul omonim semnat de Pedro Almodóvar, Preşedinte al Juriului Competiţiei Oficiale Cannes 2017.

În 2015, filmul Chronic, cu Tim Roth în rol principal, câştiga Premiul pentru scenariu al Competiţiei Oficiale în care mai erau incluse filme semnate de Yorgos Lanthimos, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino şi Denis Villeneuve.

Franco va fi prezent la Anonimul şi în calitate de producător, prin proiecţia filmelor 600 Miles, în regia lui Gabriel Ripstein- Premiul pentru Cel mai bun debut la Berlinale 2015 şi Desde Alla, în regia lui Lorenzo Vigas- Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, 2015.

Anonimul 14 va avea loc în perioada 7- 13 august 2017 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.