Regizorul Pedro Almodóvar va prezida juriul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes

Regizorul spaniol Pedro Almodóvar, care a câştigat trofeul pentru regie la Cannes în 1999 cu pelicula "Todo sobre mi madre / Totul despre mama mea" va prezida juriul ediţiei aniversare cu numărul 70 a Festivalului de Film de la Cannes, transmit organizatorii festivalului.

Cineastul Pedro Almodóvar este un icon flamboyant al cinematografiei spaniole, cu notorietate mainstream în industria filmului. La cea de-a 70 ediţie a Festivalului de la Cannes a răspuns invitaţiei lui Pierre Lescure şi Thierry Frémaux de a prezida juriul competiţiei oficiale a Festivalului de la Cannes.

"Sunt foarte fericit pentru să sărbătoresc cea de-a 70-a aniversare a Festivalului de Film de la Cannes în această funcţie foarte privilegiată. Sunt recunoscător şi onorat şi recunosc că am trac! Să fii preşedintele juriului este o mare responsabilitate şi voi încerca să fiu la înălţimea prestigiosului rol. Pot să vă spun că eu mă voi dedica trup şi suflet acestei sarcini, care este în acelaşi timp o plăcere şi un privilegiu.", a declarat Pedro Almodóvar, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.