Remus Azoiței, profesor de vioară la Academia Regală din Londra, concertează la Sibiu

Violonistul Remus Azoiţei, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra şi fondator al Societăţii Enescu din capitala Angliei, instituţie al cărei director artistic este, va fi în această seară de 10 martie 2016 solistul Filarmonicii din Sibiu. El va interpreta Concertul op. 77 în Re major de Johannes Brahms alături de ansamblul condus de Ilarion Ionescu-Galaţi. Simfonia a V-a op. 67 în do minor de Ludwig van Beethoven va completa programul prezentat cu începere de la ora 19:00, la Sala Thalia.

În 2005, Remus Azoiței a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy în cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu', concert preluat de către 19 posturi de radio și televiziune din Europa, incluzând BBC, Arte și Mezzo. Violonistul român a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară și pian de George Enescu, alături de pianistul Eduard Stan, pentru casa de discuri Hanssler din Germania.

În 2001, Remus Azoiței a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, a pus bazele Societății 'Enescu' din Londra, fiind și directorul artistic al acesteia. În 2005, a fost decorat de către Președintele României cu titlul de Ofițer al Ordinului Meritul Cultural, iar în mai 2013, regele Mihai I l-a numit Ofițer al Ordinului Coroana României.