Repatriere masivă din Israel: 346 de cetățeni români și străini aduși acasă cu ajutorul TAROM

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, în noaptea dintre 7 și 8 octombrie 2023, 346 de cetățeni români și străini au fost repatriați din Israel, folosind două curse aeriene operate de TAROM. Dintre aceștia, 189 au fost repatriați cu prima cursă, iar 157 cu a doua.

Această acțiune a venit în contextul deteriorării situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza. Pentru a asigura repatrierea în condiții optime, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a oferi asistență cetățenilor români prezenți acolo.

Reprezentanții Celulei de Criză a MAE au colaborat strâns cu autoritățile israeliene și cu Patriarhia Română pentru a gestiona situația cetățenilor și pelerinilor români aflați pe Aeroportul Ben Gurion. Scopul a fost de a le asigura cazarea până la identificarea soluțiilor de repatriere.

MAE a mulțumit autorităților israeliene pentru sprijinul oferit în acest proces și a reiterat recomandarea ca cetățenii români care intenționează să călătorească în Israel să își reprogrameze călătoria. De asemenea, cetățenii români prezenți în Israel sunt îndemnați să contacteze Ambasada României la Tel Aviv pentru asistență.