Rise Project: Directorul Romgaz, amenințat de un veteran din Legiunea Străină

Directorul general Romgaz, Adrian Volintiru, a fost amenințat de un veteran instruit în Legiunea Străină, care lucrează pentru o companie a controversatului om de afaceri Frank Timiș, că va fi răpit, cu mesajul „Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva”, dezvăluie Rise Project. Veteranul a fost identificat prin intermediul telefonului mobil și pus sub control judiciar.

Pe 12 februarie, Adrian Volintiru a primit un mesaj pe telefon de la un număr necunoscut:

“Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât și pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecți ce promiți, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ți aducem aminte rapid! Sperăm că-ți place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îți plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi înțelept, profită de piscina hotelului vecin Expro și nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine și cei dragi! Succes!”

Mesajul a fost urmat de un altul, mai scurt: “Venim acum!”.

Directorul Romgaz a făcut plângere la poliție, iar ofițerii de la Direcția Operațiuni Speciale au localizat prin triangulație telefonul de la care au plecat mesajele în automobilul lui Horațiu Potra, veteran în Legiunea Străină.

Horațiu Potra este un veteran al Legiunii Străine franceze, devenit contractor privat în diferite războaie civile africane. A început să lucreze la cartierul general al lui Frank Timiș din Londra în 2012, în timp ce poliția română îl cerceta atunci pentru trafic de droguri, potrivit Rise Project.