România a trecut de pragul de 5 milioane de doze de vaccin administrate

Peste 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în România la exact patru luni de la debutul campaniei de vaccinare, informează, marți seara, autoritățile responsabile cu acest domeniu.

Campania de vaccinare a început în România la 27 decembrie 2020, iar până marți, 27 aprilie 2021, au fost vaccinate peste  3.158.000 de persoane împotriva COVID-19. Mai mult de 1.850.000 de persoane dintre acestea au primit deja ambele doze de vaccin.

Majoritatea persoanelor vaccinate în România au fost imunizate cu Pfizer/BioNTech.

În ultimele 24 de ore, 84.647 de persoane au fost vaccinate, potrivit noilor date oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Autoritățile și-au propus ca până la începutul verii să fie vaccinate 5 milioane de persoane în România și au accelerat în utimele zile campania de vaccinare, prin acțiuni-maraton, precum la Timișoara, sau puncte drive-thru, precum la Deva și Cluj-Napoca. Efortul se îndreaptă către o mai mare accesibilitate a populației la vaccinuri, în speranța că până în toamnă s-ar putea atinge imunitatea de masă, odată cu vaccinarea a 10 milioane de persoane.

Cu toate că începutul campaniei de vaccinare a fost marcat de un ritm mai lent din cauza lipsei dozelor suficiente, România a fost una dintre țările Uniunii Europene cu rezultate dintre cele mai bune în privința vaccinării. Acum dozele de vaccin încep să fie suficiente, s-au redus listele de așteptare, iar în curând autoritățile spun că oricine va dori va putea să se vaccineze rapid.