Unde poți dona mărțișoarele și ramele de ochelari pe care nu le mai folosești

Dacă ai acasă mărțișoare sau rame de ochelari care strâng praf, nu le arunca. Două inițiative se ocupă să le dea o viață nouă acestor obiecte, apoi ele ajung la persoane cu posibilități materiale reduse sau se transformă în finanțe în cadrul unor proiecte social-caritabile.

În Iași, Optica Medicala „Vision For You” colectează ramele vechi de la ochelari, le recondiționează și realizează în mod gratuit noi perechi de ochelari pentru persoanele fără posibilități. Magazinul de tip second hand Butic Life (Bulevardul Carol 1, nr 47) din București s-a alăturat inițiativei și colectează ramele, pe care apoi le trimite celor de la Iași.

În ultima perioadă, au primit ochelari noi, în cadrul acestei campanii, o doamnă de 70 de ani care este imobilizată la pat de 30 de ani, o doamnă care este în scaun cu rotile de 30 de ani și un domn fără picioare.

Mărțișoarele, gablonzurile și bijuteriile vechi, nefolosite, vor primi un aspect nou în campania #ÎmpreunăMărțișor, realizată de „Voluntar în Spital – Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică”. Obiectele pot fi duse La Taica Lazăr – Magazin de Caritate (Strada Crișului, Nr 5, București), până pe 25 februarie.

După această dată, din aceeași locație, pot fi cumpărate cele recondiționate.

„Un «Mărțișor Caritabil» care se transformă în fapte bune (zâmbete pentru copiii internați în spitale, încălțăminte pentru copiii nevoiași, haine pentru comunitățile defavorizate, formare pentru voluntarii – viitori medici, cărți pentru biblioteci, școli sau comunitățile de români de peste granițe, strângeri de mâna pentru bătrânii singuri, etc)”, transmit organizatorii campaniei.