România ajunge la 1000 km de autostradă

Asociația Pro Infrastructură a comunicat că inaugurarea tronsonului Nuşfalău – Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvaniei, care reprezintă atingerea bornei de 1000 km de autostradă în țară, este programată pentru data de 22 septembrie, cu posibilitatea unor modificări în funcție de finalizarea detaliilor de către constructor.

Termenul inițial de finalizare, stabilit pentru februarie 2023, a fost depășit. Asociația a menționat că, deși se putea circula pe cei 13,55 km între Nuşfalău și Porţ încă din luna iulie, CNAIR a întârziat nepermis de mult “soluționarea birocrației legate de descărcarea provizorie”.

Cu această inaugurare, se ajunge la borna de 1000 km de autostradă în exploatare în România, conform asociației, care menționează că aceasta reprezintă aproximativ o treime din cei 3000 km necesari pentru o rețea rutieră modernă în țară. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că săptămâna viitoare va avea loc inaugurarea acestui tronson, marcând atingerea pragului de 1000 de km de autostradă în funcțiune, și a subliniat că până la finalul anului viitor vor fi finalizați minim 250 de km de autostradă.