România are stocuri suficiente de ulei

România e o țară stabilă din punct de vedere al produselor agroalimentare. E suficient să analizezi situația din agricultură să vezi că niciuna dintre amenințări nu vizează România, nu suntem la risc. Dovadă, în momentul de față, raportat la ulei – avem stocuri suficiente până la nouarecoltă, ba chiar în plus, astfel încât să nu apară un dezechilibru major”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu la Digi24.

Sigur, asigurarea resurselor vitale pentru orice om, pentru populația oricărui stat, reprezintă o armă, sau o doză de stabilitate pe baza căreia să îți asiguri funcționarea corectă a statului. România are această doză de stabilitate”, a adăugat el.

România, într-un an agricol normal, cu suficiente precipitații, produce 3 milioane de tone de semințe de floarea soarelui. Necesarul de consum e suficient dintrun milion tone procesate. O cantitate de 1 milion de tone de semințe de floarea soarelui se procesează în România și se exportă către țările care sunt în mod normal dependente de ulei brut din Ucraina. Nu rămânem fără ulei. Avem suficient ulei pentru necesarul de consum intern”, a explicat el.