România, împărțită între maxime de 41 de grade Celsius și vijelii

Meteorologii au emis, luni, mai multe atenționări cod portocaliu și galben de caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică temporar accentuată. În sud-vestul Olteniei, izolat, se vor atinge 41 de grade Celsius. Până miercuri dimineață, în mai multe zone din țară vor fi averse, grindină și vânt puternic, urmând ca temperaturile să scadă în toată țara.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat pentru ziua de luni. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, iar în sud-vestul Olteniei, izolat se vor atinge 41 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Restul țării este vizat, luni, în cea mai mare de un cod galben de căldură și disconfort termic accentuat. Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.