România participă la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg

România participă și în acest an la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg. Printre invitați se numără scriitorii Herta Muller, Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Svetlana Cârstean și Bogdan Ghiu, informează Institutul Cultural Român.

La ediția din acest an, având ca temă principală libertatea de expresie și ca temă secundară orașul, Institutul Cultural Român de la Stockholm pregătește opt seminarii, lecturi în cadrul scenei dedicate poeziei și este partener la organizarea unor discuții pe scene ale târgului.

Alături de aceste programe, literatura română este reprezentată și în cadrul standului EUNIC Stockholm, rețeaua institutelor culturale reprezentate în Suedia. Standul, cu numele Café Europa, va reuni în dialog scriitori din numeroase țări europene și este rezultatul colaborării dintre ICR Stockholm și Ambasada Austriei, Ambasada Elveției, Ambasada Greciei, Ambasada Olandei, Ambasada Lituaniei, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Camoes, Institutul Cervantes, Institutul Estonian, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez, Institutul Suedez, Institutul Ucrainean și reprezentanța Comisiei Europene în Suedia.

La acest târg de carte va avea loc de asemenea decernarea Premiului Sorescu pentru 2016, premiu acordat anual de către ICR Stockholm unui scriitor suedez a cărui operă desființează granițele și facilitează dialogul. Numele câștigătorului va fi făcut public în cadrul decernării de joi, 22 septembrie.