Românii aleg, pe 9 iunie, între hoţie şi modernizare

Getting your Trinity Audio player ready...

Liderii alianței Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban, au transmis un mesaj ferm către români în vederea alegerilor din 9 iunie, subliniind importanța prezenței masive la urne pentru a combate planurile PSD-PNL de a frauda alegerile și de a fura viitorul României. Aceștia au afirmat că singura alternativă reală la hoția PSD-PNL este alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat: „Alegerea este una clară, între hoție și modernizare. PSD și PNL i-au furat pe români, le-au crescut taxele și au adus scumpiri, ca să plătească pensiile speciale, vilele de protocol și vacanțele de lux. Noi am făcut PNRR și am adus României 28 de miliarde de euro pentru modernizarea țării. PNL a trădat clasa de mijloc și a adus PSD la guvernare. Nicolae Ciucă este mai pesedist decât pesediștii. Un ostaș în slujbă proprie, un om care și-a tras pensie specială dublă față de contribuție, cu șmecherii pe final, înainte de pensionare, cu o istorie de călcat în picioare justiția din România, un plagiator, un om care nu dă doi bani pe democrație. Noi ne-am luptat permanent cu mafia PSD – la Transporturi, în primării și în Parlament. Duminică, un vot pentru PNL este un vot pentru hoția PSD. România are nevoie de schimbare, iar schimbarea este alianța Dreapta Unită.”

Eugen Tomac, președintele PMP, a adăugat că acest proces electoral a fost conceput de PSD și PNL cu scopul de a rămâne doar ei la masa deciziilor. „Au comasat alegerile locale cu alegerile europarlamentare, fără niciun fel de transparență, încălcând recomandările Comisiei de la Veneția. Au încercat să elimine de pe buletinul de vot Dreapta Unită, au eliminat din secțiile de vot reprezentanții PMP. Practic, în momentul de față, PSD are cel puțin 5 reprezentanți în secțiile de vot, alianța Dreapta Unită doar unul, maximum doi. Prin ordonanța de comasare a alegerilor au omorât democrația și au pregătit o mare fraudă. De aceea, le cerem membrilor noștri din secțiile de votare să fie vigilenți, iar românilor să iasă într-un număr cât mai mare la vot pentru a opri această fraudă pe care PSD și PNL o pregătesc.”

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a subliniat că alegerile din 9 iunie sunt cruciale pentru democrația din România. „Alegerile de pe 9 iunie nu sunt doar despre kilometri de asfalt, apă, gaze și canalizare. Alegerile din 9 iunie sunt despre supraviețuirea democrației în România. Oamenii care vin la vot trebuie să aibă clar în vedere că votul lor este un vot pentru democrație, dacă votează alianța Dreapta Unită, sau un vot împotriva democrației, dacă votează coaliția PSD-PNL. Sunt liberal, am promovat ideile liberale timp de 34 de ani și continui să mă lupt pentru promovarea valorilor, principiilor, ideilor liberale și pentru o guvernare liberală, singura care este capabilă să dezvolte România la nivelul și la potențialul său.”

Liderii alianței Dreapta Unită îi îndeamnă pe români să meargă în număr cât mai mare la vot și să voteze alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei, arătând că „un vot pentru Dreapta Unită este o garanție că România nu va rămâne prizoniera PSD-PNL pentru 10 ani de acum înainte”. Potrivit alianței, pe 9 iunie, românii vor vota nu doar pentru cei care îi vor reprezenta în Parlamentul European în următorii 5 ani și pentru primarii, șefii de CJ-uri și consilierii care le vor administra localitățile în următorii 4 ani, ci vor vota pentru democrație, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.