S-a deschis circulației tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Getting your Trinity Audio player ready...

Sâmbătă a fost inaugurată circulația pe Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești, un segment de 31,75 km între Valea Mare și Colonești. Această deschidere marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest tronson a fost terminat cu șase luni mai devreme decât termenul contractual.

Construcția acestui segment face parte din planul mai amplu de realizare a drumului expres Craiova-Pitești, un proiect ce vizează conectivitatea îmbunătățită între două orașe majore din sudul României. Momentan, 71,6 km din drumul expres sunt deschiși traficului, incluzând și Tronsonul 2, finalizat anterior. Ministrul a exprimat speranța că, dacă ritmul de construcție actual se menține, întregul drum de 121 km va fi complet funcțional anul viitor, odată ce vor fi finalizate lucrările și pe Tronsoanele 1 și 2.

Directorul CNAIR, Crisian Pistol, a specificat că pentru finalizarea acestui proiect, care a avut un termen de 36 de luni, au fost alocate fonduri de 782,45 milioane de lei, fără TVA, prin POIM.