Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu au fost reţinuţi

img 3275

Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil au fost reţinuţi miercuri de procurorii militari, sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen.

„La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea a 7 militari şi a unui civil cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) şi alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art. 35 alin.l Cod penal. Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa şi au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unităţii militare, kerosen şi motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal”, susţine Parchetul Militar într-un comunicat de presă.

Cei şapte militari şi civilul implicaţi în acest caz vor fi prezentaţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Aceasta este a doua anchetă a procurorilor care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu.

Astfel, în noiembrie 2021, DIICOT a efectuat percheziţii într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Procurorii susţineau că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.