Șase tineri muzicieni în Semifinala Secțiunii de Pian a Concursului Enescu 2016

Șase muzicieni din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Japonia și Letonia s-au calificat în semifinala Secțiunii de Pian a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate miercuri seară.   

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Takuma Ishii (Japonia) și Liepiņš Daumants (Letonia).

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în zilele de 20 și 21 septembrie, la Ateneul Român.

Juriul Secțiunii de Pian a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Gabriel Tacchino  (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura vineri, 23 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.