Scene disperate pe aeroportul din Kabul: Mamele afgane își aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată

Un gard de sârmă desparte soldații americani și britanici de miile de afgani care încearcă să fugă din țară prin aeroportul din Kabul, iar disperarea celor care vor să scape de regimul taliban a ajuns atât de mare încât își aruncă copiii peste gardul cu sârmă ghimpată.

Din spatele porților și gardului, acești oameni cer ajutor de la soldații occidentali, scriu India Today și Sky News.

Un ofițer superior din trupele britanice a spus că drumul a fost blocat cu mașini și sârmă ghimpată pentru că nu au avut de ales, situația fiind scăpată de sub control, dar a adăugat că aceste zile vor rămâne în sufletul unora dintre soldații săi pentru totdeauna.

”A fost îngrozitor, unele femei își aruncau bebelușii peste sârma ghimpată, cerând soldaților să-i ia, unii s-au prins în sârma ghimpată”, a declarat ofițerul.

”Sunt îngrijorat pentru oamenii mei, câțiva au nevoie de consiliere, toți am plâns azi-noapte”, a mai povestit acesta.

Marea Britanie nu poate evacua copii neînsoțiți din Afganistan, a declarat joi secretarul apărării, Ben Wallace, când a fost întrebat despre imaginile apărute pe rețelele sociale.

”Nu putem, pur și simplu, să luăm un minor singur”, a spus acesta.

Wallace a afirmat și el că soldații britanici de pe aeroport sunt într-o situație grea, în condițiile disperării cu care unii afgani vor să fugă: ”Este foarte, foarte, greu pentru acei soldați pe care i-ați văzut în imagini, se confruntă cu niște oameni cu adevărat disperați, mulți dintre ei doar vor să plece din țară”.