Școlile vor fi închise până în 22 martie cu posibilitatea de prelungire

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, azi închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii în funcție de evoluția evenimentelor – a anunțat premierul interimar Ludovic Orban, care a mai transmis că este o măsură cu caracter preventiv.

Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie a precizat că decizia se referă la toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat sau privat.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale.

Premierul a mai spus că firmelor și instituțiilor li se va solicita să permită angajaților să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.

Orban a făcut un apel la toți liderii politici: ”Acest subiect nu este politic, vizează sănătatea și viața oamenilor. Nu poți să câștigi capital politic pe sănătatea oamenilor”.