Se va lansa oficial Uniunea Artei Coregrafice din România

Cu prilejul lansării oficiale a Uniunii Artei Coregrafice din România (UNACOR), luni, 30 ianuarie 2017 va avea loc, de la ora 20,00, un spectacol de gală la Opera Naţională Bucureşti. Participă artişti ai Operei de Stat din Berlin şi ai operelor naţionale din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa şi Sibiu, dar şi artişti independenţi, studenţi ai UNATC "I.L. Caragiale" şi elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti. Invitat special – interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe. Amfitrionul galei de balet va fi Sergiu Anghel, regia artistică fiind semnată de Simona Șomăcescu.

Uniunea Artei Coregrafice din România susține promovarea intereselor profesionale, materiale și morale ale membrilor săi în special în domeniul coregrafic și al publicisticii de specialitate. Susține și dorește dezvoltarea artei coregrafice românești prin valorificarea patrimoniului cultural național și universal, prin păstrarea memoriei celor care în decursul timpului au contribuit la afirmarea și dezvoltarea artei coregrafice românești și prin orice alte mijloace legale.

Statuează ca principiu fundamental libertatea absolută de creație artistică, schimbul neîngrădit de opinii, inițiativa, efortul, eficiența și solidaritatea de breaslă.

UNACOR este o organizație non profit, înființată în septembrie 2016 la Sibiu și reprezentată în calitate de președinte de prof. univ. dr. Sergiu Anghel.