Secția ATI a Spitalului Foișor, evacuată după ce o parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți, anunță reprezentanții spitalului, care vorbesc despre „pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale”. Spitalul Foișor are în total 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19. Spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați în secția ATI la momentul evacuării.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, precizează reprezentanții spitalului.
Pacienții evacuați au fost „izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați”.
De asemenea, reprezentanții spitalului spun că au oprit internările pacienților care nu reprezintă urgențe medicale, în acord cu decizia anunțată zilele trecute de Raed Arafat.