Sectorul 2 anunță 4 proiecte pilot de regenerare urbană

„Lansăm o premieră în administrația din București – parte din Anuala de Arhitectură București 2021”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. „Cum Sectorul 2 este aglomerat, poluat, dezvoltat haotic, cu penurie de parcaje și spații verzi, vrem să ținem cont de expertiza celor mai buni în amenajarea și regenerarea spațiului urban”, a spus edilul Sectorului 2 care a anmunțat că vor exista „4 proiecte pilot în Sectorul 2”.

„Vor fi 8 echipe multidisciplinare (arhitecți, urbaniști, peisagiști, specialiști în științe social-urbane), ce vor genera soluții inteligente pe care administrația locală le poate implementa în cele 4 situri. Soluțiile vor fi expuse public, dar vor fi și parte dintr-un ghid de bune practici (util pentru conceperea caietelor de sarcini pentru viitoarele concursuri de soluții de amenajare a spațiilor publice ample).”, a spus Mihaiu.

Cele 4 zone pilot selectate. Vor fi analizate și se vor înainta soluții de amenajare și regenerare a spațiului public urban din:

1. Zona Colentina – Mașina de Pâine cu foarte multe blocuri, cu o densitate mare de locuitori și mașini. Spațiile publice trebuie regândite și adaptate la prezent, cu spații verzi, alei, mobilier urban, spații de relaxare, cu accent pe modul de relaționare cu Biserica Sf. Dumitru.
2. Zona Obor ( Aleea Avrig-Chiristigiilor) – alt spațiu public aglomerat, un mix de blocuri și case, străzi înguste, fără nicio relaționare cu Parcul Bucur-Obor. Avem nevoie de soluții deștepte pentru a integra toată această diversitate.
3. Zona Delfinului (str. Renului) cu alt tip de nevoi – blocuri mărginite de blocuri. E nevoie de revitalizarea spațiului verde, a aleilor, a parcajului și a spațiului public.
4. Zona Grădina Ioanid ( intrarea Ion Voicu dinspre Aurel Vlaicu)

„Soluțiile de amenajare, revitalizare și regenerare a spațiului urban din cele 4 situri sunt axate pe îmbunătățirea zonei de pietonal, mobilier urban, iluminat public, amenajări, parcări, îmbunătățirea și maximizarea spațiului verde. Toate acestea vrem să le facem ținând cont de problemele punctuale, de nevoile și dorințele oamenilor ce locuiesc în zonele respective. Tocmai de aceea, în primă fază, mergem pe teren și dialogăm cu locuitorii cartierelor. Toată luna iunie, Remorca de Cercetare și Activare (RCA) organizează evenimente ce îmbină consultarea publică, cu expozițiile și cercetarea la fața locului a spațiilor publice din zonele pilot. Vrem să știm problemele punctuale, cauzele lor și zonele cu potențial de transformare”, a mai spus primarul S2, Radu Mihaiu.

Edilul de la S2 a mai precizat că așteaptă locuitorii sectorului la dialog direct, între orele 10 și 14, la următoarele locuri:
 

Sâmbătă, 5 iunie – pe Șos. Colentina 27 A, în fața Centrului Comercial
Duminică, 6 iunie – pe un traseu pe ruta str. Mașina de Pâine 18-20 – Șos. Colentina 19 – str. Mașina de Pâine 12 – Șos. Colentina 9.