Ședințele CNA sunt transmise în direct, începând de joi, pe pagina de internet a instituției

Ședințele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) sunt transmise în direct, de joi, pe pagina de internet a instituției, a anunțat Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA.

"Începând de astăzi, 4 august, ședințele Consiliului Național al Audiovizualului sunt transmise în regim 'direct', pe pagina oficială a CNA (http://www.cna.ro/stream/stream.html). Promisiunea pe care am făcut-o publicului și radiodifuzorilor în ceea ce privește transparentizarea activității Consiliului s-a concretizat prin implementarea unui sistem de transmisiune online a ședințelor publice ale Consiliului. Consider că este o realizare importantă, un gest de altfel firesc din partea unei instituții publice, cu atât mai mult cu cât demersurile mele au fost inițiate într-un context în care membri ai Consiliului se simțeau deranjați chiar și de simpla prezență a fotografilor. Nu am renunțat la proiectul meu nici la presiunile actualului președinte al CNA care, anul trecut, distrugea camera de filmat cu care am realizat primele transmisiuni", a spus Jucan.

El a precizează că actualul sistem are acces liber și poate fi operat din browser web cu Adobe Flash Player. De asemenea, fără a fi nevoie de instalarea vreunui player suplimentar, transmisiunea poate fi recepționată și de pe telefon sau tabletă. Un alt aspect important este posibilitatea de a arhiva înregistrările ședințelor, sistemul permițând o stocare de până la trei ani, fără a fi nevoie de suplimentarea memoriei, a menționat Jucan.

Potrivit acestuia, proiectul a fost realizat cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, care a oferit asistență în implementarea sistemului.

"Am speranța că acest sistem va oferi o nouă imagine asupra modului în care Consiliul înțelege să protejeze interesul public și, în egală măsură, cred că membrii CNA vor fi responsabilizați în ceea ce privește rolul lor și nu vor exista gesturi de abuz care să saboteze acest proiect", a adăugat Jucan.