Şefa DSP Gorj, demisă în timpul videoconferinţei de la MS. A dat informaţii false despre carantina din judeţ

Ministrul Sănătăţii a demis-o pe directoarea Direcţiei de Sănătate Publice Gorj, Carmen Ivanov, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei medicale din judeţ. Ea a dat informaţii false privind carantina în urma cazului confirmat de coronavirus.

Decizia a fost luată în timpul videoconferinţei care a avut loc la Ministerul Sănătăţii, cu toţi şefii DSP-urilor din ţară.

Ministrul Victor Costache a luat decizia pe motiv că şefa DSP Gorj nu a gestionat corect ce se întâmplă în judeţ şi a transmis date false.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19″, a transmis Ministerul Sănătăţii.

În Gorj a fost conformat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba despre un bărbat care a fost adus la Institutul „Matei Balş”. Starea lui de sănătate este bună, el neprezentând simptome specifice virusului.