Șeful Gărzii de Mediu, despre poluarea din București: Au fost identificate zeci de incendii de anvelope

Încă un episod de poluare masivă a aerului a avut loc în noaptea de duminică în BucureștiÎn localitățile din apropierea Capitalei, localnicii au incendiat cauciucuri, potrivit Gărzii de Mediu. Mirosul s-a răspândit deasupra întregului oraș iar senzorii de poluare înregistrau valori de peste 100.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu a anunțat pe pagina sa de Facebook că participă dumincă cu 2 echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, comisariatul Ilfov, împreuna cu Poliția Română și Jandarmeria Română, la limitarea incendierilor în jurul Bucureștiului.

Potrivit acestuia, u fost identificate 9 focare majore care au fost stinse. Majoritatea acestor incendieri de cauciucuri au fost în Sintești (comuna Vidra), Jilava și Măgurele.

“S-a risipit şi ceaţa neagră şi petrecăreții, cu sutele, au întrat în case.Din păcate mirosul puternic încă persistă cu toate că focurile au fost stinse”.

Focurile ar fi fost aprinse de localnici pentru a celebra Lăsata Secolului.

Șeful Gărzii de Mediu a precizat că, pe lângă aceste surse de poluare, nici vremea nu a ajutat la disiparea particulelor.

“Direcţia principală a vântului de intensitate mică este din direcția acestor localități către Bucureşti”.