Șeful SIE face afaceri imobiliare de peste 1 milion de euro în timpul mandatului

Getting your Trinity Audio player ready...

Gabriel Vlase, șeful Serviciului de Informații Externe (SIE), a fost implicat în tranzacții imobiliare semnificative în timpul mandatului său. Potrivit investigațiilor G4media, Vlase a vândut o vilă unui afacerist cunoscut, care deține o firmă condamnată penal. Tranzacția a fost realizată pentru suma de 365.000 de euro.

Vlase a achiziționat o altă proprietate în valoare de 600.000 de euro de la o persoană cu legături în lumea afacerilor. Această achiziție a fost făcută într-o perioadă în care Vlase era deja în funcția de conducere la SIE.

Investigațiile au relevat că Vlase a efectuat aceste tranzacții imobiliare într-un mod care ridică întrebări privind posibilele conflicte de interese și etica profesională. Aceste tranzacții au fost efectuate într-un context în care Vlase avea acces la informații sensibile și influență semnificativă datorită poziției sale.

În ciuda acestor tranzacții, Vlase a negat orice nereguli sau conflict de interese, susținând că toate activitățile sale comerciale au fost legale și transparente. Totuși, aceste dezvăluiri au stârnit controverse și discuții în spațiul public, cu privire la standardele de integritate și transparență așteptate de la oficialii guvernamentali.