Serviciul de Informații al Republicii Moldova confirmă planul Moscovei

48dac6c1 e357 4e83 9e4a 8597e6b43950

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi, la Bruxelles, că Ucraina a interceptat un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova, conform Associated Press. Declarațiile vin în contextul în care Moscova a acuzat Occidentul, prin vocea ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, că vrea „să transforme Republica Moldova într-o nouă Ucraină”.

Zelenski a făcut aceste declarații la Bruxelles, la Consiliul European, el spunând că a informat-o pe Maia Sandu despre presupusa schemă a Moscovei de distrugere a Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău confirmă că a fost avertizat de către Ucraina cu privire la un plan al Rusiei privind distrugerea Republicii Moldova și instaurarea unui regim loial Moscovei și spune că „au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova”.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău a transmis, printr-un comunicat de presă, că „desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere”:

SIS confirmă că atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.