Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul pacientei arse, care a decedat duminică

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri.

Azi va fi făcută şi autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate.

În cadrul anchetei vor avea loc şi audieri. Până acum, poliţiştii au ridicat documente de la Spitalul Floreasca.

Familia pacientei nu a depus până acum o plângere penală.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, intenşiona şi el să depună azi o plângere la Parchetul General.

Femeia era în comă indusă. Ea suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale.

Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă greșită, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul.

Abia la o săptămână după incident, autoritățile au anunțat anchete: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.