Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a murit la 86 de ani

img 4439

Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru italian care s-a reabilitat după scandalurile sexuale și acuzațiile de corupție, a murit la vârsta de 86 de ani.

Berlusconi întorsese vineri la spital după o lungă spitalizare de 45 de zile care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unei pneumonii și a unei forme de leucemie.

Silvio Berlusconi a fost prim-ministru al Italiei de trei ori între 1994 şi 2011, iar în prezent era senator şi preşedintele partidului său de dreapta Forza Italia, un partener minor al guvernului de coaliţie condus de actuala şefă de extremă dreapta a guvernului, Giorgia Meloni. 

Fan al fotbalului, Silvio Berlusconi a prezidat timp de 31 de ani clubul AC Milan, care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor în timpul lui, înainte de a-l vinde în aprilie 2017 unor investitori chinezi. În prezent, Silvio Berlusconi era proprietarul clubului de fotbal Monza. 

Cariera fostului premier italian a fost marcată de scandaluri şi de probleme juridice care, în timpul ultimului deceniu, s-au concentrat asupra unor proceduri legate de faimoasele sale petreceri sexuale „Bunga Bunga” .