Singurul patinoar olimpic descoperit din țară s-a deschis la Brașov

16e86e49 4a5b 4fb3 8e22 0aa8a89faa0e

Baza sportivă Olimpia din Brașov, situată în unul din cele mai frumoase decoruri naturale din Europa, are, de acum, un patinoar olimpic în aer liber. Patinoarul era locul de joacă al lui Ion Țiriac.

Brașovul are singurul patinoar olimpic descoperit din țară. Baza Olimpia este dedicată vara tenisului și iarna patinajului, iar Ion Țiriac, poate subiectiv din cauza faptului că a copilărit chiar lângă această bază, a spus în repetate rânduri că este cea mai frumoasă bază sportivă din Europa din punct de vedere al peisajului din jur.

Aici se patina încă din secolul al XIX-lea, când acest sport – practicat pe atunci doar de plăcere – era la începuturile lui în Europa. Situată în apropierea Porții Șchei, baza sportivă dispune de o clădire care sporește frumusețea naturală a zonei, construită în urmă cu mai bine de un secol. De asemenea, deasupra bazei, spre muntele Tâmpa, se află Bastionul Țesătorilor, construit în secolul al XV-lea.

Din vara anului trecut, patinoarul de la Baza Olimpia a fost refăcut, au fost aduse instalații moderne și iubitorii patinajului vor putea petrece ore foarte frumoase în decorul de vis în care se află baza sportivă.

Între noutățile cu care venim în această iarnă se numără în primul rând dimensiunile patinoarului, care are 1.800 de metri pătrați, adică o lungime de 60 de metri și o lățime de 30 de metri. Ce avem noi aici nu se mai regăsește în România, adică un patinoar olimpic descoperit. Este o mare bucurie, mai ales că suntem la Olimpia, unde tradiția patinajului a început în 1894”, a spus Radu Jica, administratorul bazei. 

Prețul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți, iar o pereche de patine se închiriază cu 20 de lei. Patinoarul are 400 de perechi de patine și mai oferă și posibilitatea învățării acestui sport de către cei mai mici.