Situație disperată la începutul valului 3: doar 30 de locuri ATI pentru pacienți COVID

Doar 30 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în toată țara și niciun loc în București, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale. Situația este cu atât mai disperată cu cât România se află abia la începutul celui de-al treilea val al pandemiei, iar numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 continuă să crească în fiecare zi.

La Ministerul Sănătății a avut loc, în această dimineață, o ședință pe această temă cu managerii spitalelor din București și județul Ilfov, iar la ora 11:00 a început o nouă ședință cu managerii spitalelor din țară, în încercarea de a crește numărul de locuri ATI.

 
1.232 de pacienți COVID-19 sunt internați în acest moment în secțiile de Terapie Intensivă din țară. Numărul îmbolnăvirilor a reînceput să crească accelerat în ultimele zile, după o perioadă de acalmie de aproximativ două luni. Specialiștii avertizează că ne aflăm la începutul celui de-al treilea val al pandemiei, iar numărul de cazuri va continua să crească în perioada următoare.
 
Situația amintește de cea din toamna trecută, din timpul celui de-al doilea val al pandemiei, când locurile ATI COVID din multe spitale, inclusiv din București, erau deja ocupate, iar numărul de cazuri continua să crească în fiecare zi, în unele zile trecând de pragul de 10.000 de îmbolnăviri. În acea perioadă, cea mai mare temere era că pentru o parte dintre pacienții COVID care aveau nevoie să fie tratați într-o secție ATI va fi imposibil de găsit un loc.