Slash, chitaristul trupei Guns N’ Roses, lansează un nou album cu Myles Kennedy şi The Conspirators

Rockerul Slash, chitaristul trupei Guns N’ Roses, a anunţat că va lansa un nou album împreună cu Myles Kennedy şi The Conspirators, în toamna acestui an, potrivit rollingstone.com.

Materialul discografic nu are deocamdată un titlu şi nu se cunoaşte nici data exactă a lansării.

Lucrez cu Myles, Brent (Fitz, la tobe) şi Todd (Kerns, la chitară bas) de opt ani deja”, a spus Slash într-un comunicat. „A fost o călătorie uimitoare până acum; ca trupă, continuăm să fim mai buni, ceea ce este grozav. Cu Frank (Sidoris, la chitară), de la turneul World on Fire, simt că am atins un apogeu creativ„, a mai spus acesta.

Myles Kennedy a fost solist la o serie de piese de pe albumul de debut solo al lui Slash, din 2010, iar rolul său a căpătat şi mai multă importanţă, el interpretând şi compunând cu chitaristul piesele de pe albumul din 2012 „Apocalyptic Love”. Colaborarea a continuat în 2014, cu „World on Fire”.

Înainte de a lansa noul album, chitaristul Slash vrea să susţină un turneu european alături de trupa Guns N’ Roses, în această vară.

Chitaristul i-a lăudat şi pe noii membri ai trupei Guns N’ Roses, Richard Fortus, Frank Ferrer şi Melissa Reese, alături de cei vechi. „Este ca o nouă trupă”, a spus Slash, „exceptând faptul că există o legătură chimică ce s-a creat din timpurile celor vechi”.

Chitaristul cu joben a devenit cunoscut pentru riff-urile şi solo-urile sale care au ridicat în picioare milioane de fani din întreaga lume. Membru de bază al formaţiei Guns N’Roses, Slash şi colegii săi de trupă au devenit celebri în 1987, odată cu lansarea primului lor disc, „Appetite for Destruction”.

După plecarea din trupă, Slash a continuat să activeze în diferite formule – Slash’s Snakepit şi Velvet Revolver -, iar, din 2008, a început să se concentreze asupra unei cariere solo. În 2010, a lansat primul său album solo, intitulat chiar „Slash”, care s-a bucurat de acompaniamentul unor muzicieni precum Myles Kennedy, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ian Astbury, Chris Cornell, Adam Levine, Fergie şi nu numai.

Colaborarea cu Myles Kennedy, solistul formaţiei Alter Bridge, s-a prelungit şi dincolo de acest album, cei doi continuând să lucreze împreună şi pentru următoarele materiale: „Apocalyptic Love” (2012) şi „World On Fire” (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovaţie şi charismă. Publicaţii de prestigiu precum Time şi Rolling Stone l-au inclus mereu în topul celor mai buni chitarişti, iar, în 2012, artistul împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N’Roses au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

Slash, care a concertat de două ori în România – în 2013 şi 2015 -, s-a reunit cu membrii Guns N’Roses în 2016.