Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Sorin Oprescu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În primă instanță, fostul primar general al Capitalei a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

Sorin Oprescu a acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București, după mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

În 13 mai 2019, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare.