Sorin Zlat participă la unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din lume

Institutul Cultural Român de la Istanbul susține participarea Sorin Zlat Quartet la unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din lume, membru al Europe Jazz Network, Festivalul European de Jazz de la Izmir, Turcia, ediția XXIV, în perioada 14 – 16 martie 2017.

Evenimentul este cel mai mare de acest gen programat primăvara, pe malul Egeei. Concertul cvartetului din România va avea loc în data de 15 martie 2017, ora 20.30, la Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi din Izmir.

Sorin Zlat Quartet este format din Sorin Zlat – pian, Michael Acker – contrabas, Caludiu Purcarin – tobe, percuție și Mihaela Alexa – voce.

Sorin Zlat Quartet a luat ființă în toamna anului 2014, avându-i la acel moment în componență pe: Mihaela Alexa (voce), Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) și Claudiu Purcarin (tobe). Repertoriul trupei este unul diversificat, cuprinzând compoziții proprii, teme din folclorul românesc reorchestrate pe ritmuri de jazz și celebre standarde de jazz interpretate într-un mod unic.