Sorin Zlat pe aceeași scenă cu Chick Corea Trio și The Commondores, la Jacksonville Jazz Festival

Sorin Zlat, pianist de jazz, clarinetist, compozitor si orchestrator, va fi prezent cu un recital la prestigiosul Jacksonville Jazz Festival (Florida), SUA, programat duminică, 28 mai 2017, informeaza ICR New York. Apreciatul jazzman român va fi acompaniat de doi muzicieni americani: Dennis Marks (contrabas) și Clyde Connor (tobe).

La aceeași dată și pe aceeași scenă a festivalului, vor concerta celebrii Chick Corea Trio și The Commodores, un fapt onorant pentru muzicianul din România.

Susținut de ICRNY, Sorin Zlat a câștigat competiția de piano jazz în 2015, un eveniment care se desfășoară în Jacksoville în zilele premergătoare festivalului. Este nu numai o onoare faptul că Sorin Zlat a fost invitat, anul acesta, să susțină un recital  în cadrul unui eveniment de această amploare, dar și o șansă în a reprezenta România și a face cunoscută muzica noastră folclorică, transpusă în limbajul jazzului contemporan.

Cu o tradiție de peste 30 de ani, Jacksonville Jazz Festival atrage peste 55.000 de spectatori, anual. Renumiți artiști ai genului, precum Dizzy Gillespie, Miles Davis, George Benson, Al Jarreau, Michael Bublé, Herbie Hancock, Chick Corea, Harry Connick, Jr., Natalie Cole, sunt printre starurile care, de-a lungul anilor, au evoluat pe scena acestui eveniment de mare prestigiu internațional.