Succes de proporţii al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal pe scena Filarmonicii din Paris

Unul dintre cele mai spectaculoase omagii culturale aduse Centenarului României a avut loc la Paris pe 30 noiembrie şi a purtat semnătura Orchestrei Română de Tineret, conduse de Cristian Mandeal.

Concertul face parte dintr-un nou turneu spectaculos al orchestrei inclus în cadrul proiectului Anului Centenar „România în lume”, pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se desfăşoară în aceasta perioada la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Pe 30 noiembrie 2018, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris Orchestra Română de Tineret a semnat o pagină de istorie, entuziasmând o sală întreagă cu un program ce a cuprins George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens – Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 – solist fabulosul pianist Fazil Say şi Ceaikovski – Simfonia “Manfred”.

Al treilea concert al turneului are loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater, solist fiind tânărul pianist rus Oleg Khudyakov.

Pianistul care l-a înlocuit pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor mai strălucitoare talente pianistice ale generaţiei sale. La Bucureşti şi la Paris, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Saint-Saens va fi interpretat de fenomenalul Fazil Say , cunoscut publicului român datorită prezenţei sale de neuitat la Festivalul Internaţional “George Enescu”.