Sunetul iubirii la 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu invită publicul și organizațiile de orice fel – publice sau private – să ia o pauză de 5 minute de la ritmurile cotidiene, joi, pe 19 august, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, pentru a-l onora fără cuvinte mari, ci cu ceea ce Maestrul a iubit mai mult – muzica – și în felul în care el și-a trăit viața – cu modestie și cu generozitate pentru semeni.

Proiectul pregătit de Festivalul George Enescu pentru 19 august se numește „Sunetul iubirii” și își propune ca, într-un spațiu public saturat de discursuri pline de vorbe mari, care ignoră adesea ceea ce contează, și marcat de agresivitatea alimentată de pandemiei să facă loc puterii vindecătoare și unificatoare a muzicii, în ziua în care celebrăm 140 de ani de la nașterea lui George Enescu.

Astfel, pe 19 august, la ora 12.15, Festivalul va publica pe site-ul său, înregistrarea Baladei de George Enescu, în interpretarea unică a faimosului violonist David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo dirijată de regretatul Gianluigi Gelmetti, așa cum a fost prezentată în ediția Festivalului Enescu din 2015. Înregistrarea poate fi preluată de pe site de cei care vor să ia parte la experiență, sau poate fi pusă gratuit la dispoziția organizațiilor care doresc să intre în proiect, pentru difuzarea simultană pe 19 august, la ora 12.15. Durata înregistrării este de aproximativ 5 minute.